úterý 5. února 2019

Téma: Důchodová reforma v České republice..(nejen)..jak to vidím:


O tématu ,,důchodová reforma"“ v otázkách a odpovědích:

..předchozí stránka: www.Nazamysleni1.blogspot.com
 
~~~~~~
( v reakci na otázky pořadu radiofórum na facebooku ,,Českého rozhlasu plus“, ze dne 4.února 2019 ) :
Pokud přede mnou někdo vysloví pojem ,,reforma", důchodová, vidím obraz organizačně strukturálně inovativních změn napříč hospodářstvím, ekonomicko sociální politiky, i politiky demografického vývoje, i politiky zaměstnanosti. O čemž v základu píši na svém blogu: www.GoldenFriendOne.blogspot.com a v tamních všech odkazech. To může pak vše dohromady, pokud se to udělá správně, napomoci zvládat při prosperitě, péči o seniory, i formou starobních důchodů. Problém však je ten, a o tom jsem přesvědčený, že vládně parlamentní garnitury, postsametové, sice mívají plná ústa pojmu ,,důchodová reforma", ale při tom vůbec netuší, co si pod tím pojmem vlastně mají správně představit. A tak vezou národ Český, zemi Českou, jak lodivod bez znalosti zákonitostí spjatých s plavbou, nevědouc ani, kde je vpravo, kde vlevo, a jak loď uřídit. To, co zmiňují, nyní, to důchodovou reformou není. Je to jen lapání po dechu, kde se nezmohou ani při tom na volání o pomoc už.. po mnoho let. Jakékoli jiné pokusy, nežli o čem píši, myslím, zákonitě, by dovedli národ do stavu sociálního, a ekonomicko sociálního zoufalství, kde podobenství lze spatřit v potápějící se lodi.. viz například též informace na: www.nazamysleni1.blogspot.com (

..

Spořit na penzi si může národ takový, plošně, který má takové příjmy. Když u nás Lidi musejí řešit mnohdy Vánoční dárky spotřebitelským úvěrem, či pračku porouchanou, nebo ledničku, jak by zde si mohli spořit na důchod? Vždyť 10% obyvatelstva řeší holé si přežití, s exekutorem, či insolvenčním správcem na krku, a s bankovním účtem zablokovaným, ve výši na něm nula korun.(Jeden muž, Čecho Kanaďan, mi onehdá řekl:,, V Kanadě neznám nikoho, kdo by měl exekuci ( promlčují prý se tam nějak po 5ti letech), a tady neznám nikoho, nebo z jeho blízkých, známých, kdo v exekuci není. "). A aby takové spoření důchodové mělo vůbec smysl, měl by si člověk odkládat na stranu, tedy spořit, částku tak od 5ti tisíc korun výše. No kdo, kolik Lidí, si toto dnes může, z občanů Českých, dovolit??

..

Snahy a úvahy o případném zvyšování oficiálního limitu věku pro odchod do důchodu za současného stavu věcí je jen potvrzením toho, že vládně parlamentní garnitura, garnitury postsametové, je, jsou, neschopná, neschopné, vést tuto zemi Českou, koncepčně.

..